• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Haken

Merken
Kleur
Naalddikte
Materiaal

Haken

Haken is een fantastische hobby. Bij haken maak je gebruik van verschillende basissteken. Door deze basissteken met elkaar te combineren ontstaat er een haakpatroon. Naast de basissteken zijn er ook heel veel haaksteken die bestaan uit combinaties van de basissteken. Bijvoorbeeld de Schelpsteek.

Met behulp van een haaknaald kan je aan de slag om prachtige creaties te maken. Afhankelijk van je garen maak je gebruik van een dikke of dunne haaknaald.

Haaknaalden zijn er in vele verschillende kwaliteiten. Van haaknaalden waar je prima mee kan leren haken tot ergonomische haaknaalden voor mensen die sneller last hebben van zere vingers.
Hier vind je onze merken haaknaalden.  

Om iets te gaan haken heb je natuurlijk ook materiaal ofwel garen nodig. Het garen dat je gaat gebruiken kan van heel veel verschillende materialen gemaakt zijn: katoen, acryl, linnen, alpacawol,  bamboe, jute, merinowol, polyester, wol, lyocell, viscose, zijde enz. 

Afhankelijk van wat je wilt gaan haken bepaal je welk garen en haaknaald je wilt gebruiken. Er zijn heel veel mogelijkheden!

Van de dunnere (katoen) garens werden en worden vaak kanten sierkleedjes en mandala's gehaakt. Met een iets dikker garen worden veel woonaccessoires, kledingstukken en amigurumi's gehaakt. En met nog een slag dikke garen worden dekens, kussens en dikke truien gemaakt. De keuze is reuze. 

Bekijk hier alle verschillende garens.

Naast de haaknaald en materialen die je nodig hebt, heb je ook een haakpatroon nodig. Een haakpatroon is eigenlijk een soort handleiding voor hetgeen dat je wilt gaan maken. Er bestaan heel veel soorten haakpatronen en dat maakt het juist zo leuk. In haakboeken, op internet of in haakpakketten vind je leuke haakpatronen. 

Hier vind je alle Creahuys 41 Haakpatronen.

Ben jij al lid van onze Facebook-groep? Daar vind je nog meer gratis haakpatronen. 

Je kunt het jezelf natuurlijk ook heerlijk gemakkelijk maken door een kant en klaar haakpakket te bestellen. Onze haakpakketten vind je hier.

Heb jij er al een fantastische hobby bij? Heel veel haakplezier!