• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Breien

Merken
Kleur
Naalddikte
Materiaal
-69%
LAMANA LAMANA Tijdschrift Dames nr. 07
€4,90 €1,50
+
-50%
LAMANA LAMANA Tijdschrift Baby nr. 01
€3,00 €1,50
+

Breien

Breien is een creatieve hobby die afstampt vanuit de middeleeuwen. In de middeleeuwen werd veel geknoopt, geweven en ook gebreid. Op deze manier konden ze van garen textiel maken. 

Breien is een werkwijze om van garen en met behulp van twee of meer naalden een mooie creatie te maken, zoals bijvoorbeeld kledingstukken en accessoires. Naast de welbekende recht en averecht breisteken, heb je nog veel meer breisteken en breitechnieken.

Er bestaan veel verschillende soorten breinaalden. Er zijn bijvoorbeeld; lange breinaalden met knop van 40cm, rondbreinaalden met een kabel, sokkennaalden, Addi Crasy Trio, enz. Afhankelijk van wat je wilt gaan maken en wat jezelf fijn vind breien, bepaal je welke breinaalden je gaat gebruiken.

Bekijk hier alle breinaalden.

Om te gaan breien heb je materiaal ofwel garen nodig. Het garen dat je gaat gebruiken kan van heel veel verschillende materialen gemaakt zijn: katoen, acryl, linnen, alpacawol,  bamboe, jute, merinowol, polyester, wol, lyocell, viscose, zijde enz. 

Hier vind je alle garens.

Afhankelijk van wat je wilt gaan breien bepaal je welk garen en welke breinaalden je gaat gebruiken. Er zijn heel veel mogelijkheden!

Naast de breinaalden en het garen heb je natuurlijk ook een breipatroon nodig. Een breipatroon is eigenlijk een soort handleiding voor hetgeen dat je wilt gaan maken. Er bestaan heel veel leuke breipatronen. De meeste breipatronen vind je in breiboeken of breimagazines.

Bekijk hier leuke breimagazines.

Daarnaast bestaan er ook hele leuke breipakketten. Met deze kant en klare breipakketten heb je in 1 keer alles in huis. Maak het jezelf gemakkelijk en bekijk ze hier.

Heb je alles bij de hand? Breien maar...